Wonderlijke Wisselwerking

Beeld en print versterken elkaar

Bij Begraafpark Zuylen is samen met ontwerpster Pauline Klein-Paste een groot houten kunstwerk gecreëerd, als eyecatcher achter de ontvangstbalie. Het beeld van een meisje dat de pluisjes van paardenbloemen blaast. Die pluisjes zijn separaat op houten blokjes gedrukt en werden naar eigen inzicht op de wand geplaatst. Een warm, zacht welkom voor bezoekers.

Maatschappelijk verantwoord

Bij dit werk heeft Paula mensen betrokken van Moerbei Breda en Amarant Woodworks. De Moerbei biedt dagbestedings- en activeringstrajecten, aan mensen die graag vooruit willen. Woodworks Breda is een hout-leerwerkplaats voor verstandelijk gehandicapten. Vol toewijding hebben zij de blokken geschuurd voor een betere hechting van de print. Bij elk project geeft Paula terug aan de natuur door bomen te planten via Treesforall.

Het karakter van het hout blijft goed zichtbaar: De perfecte imperfectie is kenmerkend voor het werk van Paula. Ze denkt in mogelijkheden en zoekt naar alternatieve oplossingen. Zij neemt geen genoegen met minder.

Yvette Langbroek, Manager Crematorium Zuylen: “Het was een heel fijne, ongedwongen samenwerking, waarin we al sparrend het kunstwerk nog mooier konden maken. De kleuren en patronen op de houtnerf maken het uniek. Geen massaproductie maar handarbeid en pure kunst. Duurzaamheid staat voorop en dat vinden we bij Zuylen heel belangrijk.”

Roel Stapper, Directeur Zuylen: “De talenten en vaardigheden van Paula en Pauline tillen hun gezamenlijke kunst naar een hoger niveau. Er kwam een ontwerp, waar wij direct weg van waren. Een stevig statement met gevoel. Een kunstwerk waar leven in zit en levensvreugde, dat vanuit verschillende invalshoeken steeds een ander effect heeft.”

Een detail uit het werk
De informatiebalie bij Begraafpark Zuylen, de wand is 4 meter breed en 2 meter hoog
Pauline Klein Paste en Paula Ackermann
Het werk is mede tot stand gekomen met hulp van mensen van de dagbesteding Amarant
Roel Stapper (directeur Zuylen), Anne Marie Scheepers (Communicatie Zuylen),
Yvette Langbroek (manager crematorium), Pauline Klein Paste (ontwerpster afbeelding) en Paula Ackermann

Bent U benieuwd wat er bij u past?

Ik vertel u graag meer in een inspiratiegesprek. Neem contact met mij op en laat u verrassen.