HAPPY COLORS 3DWOODART

“We willen eigenlijk iets unieks aan de muur maar daar zijn we ondertussen al meer dan 4 jaar over aan het nadenken.” Ruud en Christel uit Oosterhout komen er niet uit. Ze zijn diverse woonwinkels afgegaan maar slaagden er niet in iets te vinden wat past. Past in de ruimte maar ook wat past bij hen twee.

Happy Color 3Dwoodart blokjes Paula Ackermann
Happy Color 3Dwoodart blokjes Paula Ackermann

De grote lege muur in hun woonkamer vraagt om een sfeermaker. Toen zij een werk van mij zagen hangen waren ze op slag verliefd. Op het gebruik van het hout maar ook de manier waarop het hout is vormgegeven. In combinatie met een beeld ontstaat er namelijk een extra dimensie. Er gebeurt echt iets met de ruimte en het werk.

Ruud en Christel namen contact met mij op. We hebben een afspraak gemaakt in mijn atelier zodat ze de sfeer van de werken konden beleven en waren er al snel uit dat ik iets mocht maken voor hen. Wat ook een ‘must’ zou moeten zijn is dat er blokjes uit het werk moesten wegwaaien. En het net niet pakken van de inkt, waardoor het natuurlijke karakter van het kopse hout zichtbaar zou zijn, was ook een toegevoegde waarde die ze graag wilden zien.

Ik ben bij hen thuis geweest om de inrichting en kleurgebruik in de woonkamer, waar ze het kunstwerk wilden hangen, te bekijken. In een fijn gesprek namen we door wat voor sfeer ze graag wilden. En daar lag de uitdaging. Want ze wisten het niet.

Iets unieks, iets met kleur en in ieder geval een eyecatcher.

Ik heb deze muuruitdaging met plezier aangenomen en ben gaan denken. Wat zou passen? Een beeld van een plant of juist kleurrijke vogels? De vogels konden zich dan losmaken van het basiswerk en ‘wegvliegen’. Ik heb wat schetsen gemaakt maar ondertussen voelde ik dat het ergens iets niet klopte. Te druk? Te veel? Te gezocht? Ik wist het niet, maar het voelde niet goed.

Wat als ik alleen met kleurvlakken zou werken? Kleuren die al in het interieur aanwezig waren en een paar contrasterende kleuren. Ik ben gaan experimenteren met het drukken van diverse kleuren op houten blokjes. Het pakte verrassend goed uit en voor mijn gevoel klopte het meteen. Ik merkte het aan mezelf omdat het ontstond in een inspirerende flow.

Nu moesten Ruud en Christel het ook nog mooi vinden. Ik heb ze eerst de schetsen laten zien met de botanische printen en exotische vogels, maar ook zij hadden niet meteen het wow gevoel. Toen ik het werk met de oefenblokjes liet zien waren ze meteen overtuigd!

Nu mocht ik aan de slag. Ze wilden graag een groot werk met een speelse vorm. De blokjes zijn op 3 verschillende hoogten gezaagd en met de hand stuk voor stuk bedrukt met een kleur. Heerlijk om te doen. Wanneer de blokjes allemaal zijn gedrukt heb ik ze op een basisplaat gepositioneerd. En dan ontstaat pas de uiteindelijke vorm. Wederom op gevoel.

De losse houten blokken (bijna 300 ) zijn gelijmd op een gegronde houten plaat en heb ik voorzien van een ophangmogelijkheid. We hebben het werk opgehangen in de woonkamer en de losse blokjes, ook weer op gevoel, op de muur laten wegvliegen. 1 blokje is zelfs helemaal de keuken ingevlogen 😉

De opdracht bij Christel en Ruud is een voorbeeld van hoe ik het liefste werk. Samen komen tot een werk dat past en alles op gevoel laten ontstaan. Ben je ook benieuwd naar wat ik zou kunnen betekenen voor jou? Welke ruimte zou een uniek werk wel kunnen gebruiken?

Bent U benieuwd wat er bij u past?

Ik vertel u graag meer in een inspiratiegesprek. Neem contact met mij op en laat u verrassen.