‘De Collectieve Kleurplaat’

Het gezamenlijke kunstwerk ‘De Collectieve Kleurplaat’ is een mooi voorbeeld van hoe we apart van elkaar iets heel moois kunnen creëren. 12 zorginstellingen, honderden bewoners, enthousiaste zorgmedewerkers van Surplus, studenten van Performatory, designers, een drukkerij, houthandel Jongeneel, familie en vrienden, de media; allemaal hebben we samen gewerkt aan dit mooie project. Honderden kleurplaten ontworpen, geprint, ingekleurd, gedrukt op hout, en uiteindelijk een kunstwerk van gemaakt. Het werk is gemaakt van licht populierenhout van 2 diktes. 30 mm en 18 mm. De kleurplaten waren op A4 formaat. Ze zijn met verf, potloof of stiften ingekleurd. Ik heb ze ingescand en 1 : 1 overgenomen op het hout. Door het hoogteverschil in de houten blokken treedt er een extra dynamiek op.

We hebben laten zien dat we samen heel veel kunnen, zonder fysiek samen te zijn. Doel: Verveling en eenzaamheid tegen te gaan, en een positieve herinnering creëren in een minder leuke tijd.

Samen staan we sterk.

Samenwerken is hier in het sleutelwoord. Ik werk ook veel samen met kunstenaars om hun art op hout over te zetten. Samen kijken we welke houtsoort, dikte en formaat aansluit bij de sfeer die gecreëerd dient te worden. Interieurarchitecten en projectbegeleiders benaderen mij om in een ruimte een gedeelte of een hele wand te bekleden met een visual op 3d hout. De ambacht van mijn eigen werk, het natuurproduct hout en de waarden van het bedrijf of plaats waar het werk komt te hangen zijn leidend.

Bent U benieuwd wat er bij u past?

Ik vertel u graag meer in een inspiratiegesprek. Neem contact met mij op en laat u verrassen.